Piros Utazó Cipő

Piros Utazó Cipő

Költsd a Pénzed Utazásra Ránctalanító Krém Helyett...

2016. november 16. - MyRedTravelShoe

Valami hasonló mondat jött velem szembe a Facebook-on a minap, merthogy az utazás kisimítja a ráncokat. Ugye?

Nagyon ötletesnek találtam. Gondoltam, gyorsan össze is gyűjtök néhány tényt arról, hogy nekem hogyan segít az utazás a ránctalanításban...miért jó az utazás a testnek és a léleknek egyaránt:

1. Sok új emberrel találkozol, és új barátokra tehetsz szert

dscn0491.JPGUtazás közben szerintem sokkal könnyebb ismerkedni. Reggel 7-kor, a 3-as Metró vonalán, senki nem fog odaszaladni hozzád, hogy mesélj, hogy telik eddig, munkába menet a napod? De amikor utazol, mindenki más, aki szintén utazik, ugyan úgy nyitott, mint Te és örül, ha megismerhet másokat. Ha hallhat a Te tapasztalataidról, élményeidről. Még a helyiek is szívélyesebbek egy turistával. Megkérdezik, hogy Te honnan jöttél, teszik-e az országuk, a városuk és élvezed-e az ott létet.

 

2. Remek emlékekkel és érdekes sztorikkal térsz haza

8b11e332ca3538657e5aab10dbaa16c4.jpgAz mindegy, hogy egy hetes vagy két napos vakációról van szó. Mindig megmaradnak élmények és emlékek, amire mindenki szívesen gondol vissza, és még hónapok vagy évek elteltével is szívesen emleget. Mindegy, hogy mennyire komoly emlék, ciki, vagy vicces, ez már az életed része, és ennyivel is több lettél. Arról nem is beszélve, hogy én például sok emberbe futok bele Amerikában, akik nagyon boldogan mesélnek a budapesti élményeikről és emlékeikről. Ez rögtön egy kapocs, ami összeköt minket. 

 

3. Az utazás sok mindenre megtanít gapyear2.jpg

Ha csak egy múzeumba mész be, már tanultál valamit. Ha külföldre mész, tanulsz az adott ország pénzneméről, az ottani étkezési szokásokról, a vezetési stílusról, az öltözködésükről, a temperamentumukról. Még akkor is, ha nem akarsz semmit tanulni, akkor is úgy fogsz haza menni, hogy tanultál valamit. Ez nem a "leülök a könyv elé, és bemagolom a világ összes országának, az összes fővárosát" féle tanulás. Itt élményeken keresztül tanulsz. Az ilyesfajta tanulás és információ pedig, ragad az emberre, mint a kosz. 

 

4. Kiszabadulsz a mindennapi őrületből egy kis időre
how-to-build-self-esteem-001-positive.jpg

Végre! 

A korán kelés, a savanyú arcok a metrón, a rohanás, a tömeg, a ruhára öntött kávé, a cipő letört sarka, jujj, a gyerekért rohanni kell az oviba, de basszus esik az eső és az esernyő otthon maradt, még be kell vásárolni, különben ugrott a vacsora......stb...stb... Állj meg egy pillanatra! Végeláthatatlan víztükör, az óceán illata, a víz zúgása, a sirályok rikoltása, homok, békesség. Vagy, hegyi levegő, mérhetetlen mennyiségû oxigén, az erdő suttogása, csillagos ég, csend és nyugalom.... Ha csak egy hétvégére is, de nekem sokat szokott segíteni, amikor össze pakoljuk a csomagokat, és pár napra kilépünk a megszokott környezetből. Budapestről csak Visegrádra kimozdulni, már nagyon megnyugtató tud lenni. Csendben, nyugalomban tölteni egy délutánt, és feltöltődni. A legjobb dolog a világon!

 

5. Önbizalom növelő
motivating-self-esteem-quotes-on-building-confidence.jpg

Utazás során rengeteg szokatlan helyzettel találja magát szemben az ember. Nem kell ahhoz extrém helyekre utazni, hogy érhessenek váratlan szituációk, még akkor is ha percről - percre meg lett minden tervezve. Ezek megoldása után sok tapasztalattal leszel bölcsebb és maga a tudat, hogy bárhol vagy a világban, azért feltalálod magad, igen csak jó önbizalom növelő. 

 

6. Haza érkezve hatékonyabb leszel
image_aspx.jpeg

Kipihenve és boldogan, sokkal hatékonyabb leszel. A közel múltban olvastam egy cikket, miszerint az amerikaiak többsége nem veszi ki a szabadságát, mert attól fél, hogy a munkahelyén kiesik a ritmusból és lemarad. Tök véletlenül, tuti semmi köze a kettőnek egymáshoz (szarkazmus), ugyan ezek az emberek azok, akik állandóan stresszelnek, fáradtak és egy idő után ki is égnek. Viszont, akik kiveszik a szabadságukat, azok hosszú távon sokkal hatékonyabbak és eredményesebbek a munkahelyükön, és a magán életben is kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak. Ha lehet választani, én inkább az utóbbi csapatba szeretnék tartozni.

 

7. Haza érkezve, jobban értékeled az otthont ems-art-home-of-love.jpg

(Emelisa Mudle festménye)

Van az úgy, hogy csak élünk a megszokott kis környezetünkben, napról-napra rutinszerűen körözünk a komfortzónánkban és már nagyon elegünk van mindenből és mindenkiből. De amikor elutazunk, amikor pár napig messzi tájakon, vagy akár csak a szomszéd városban barangolunk, hiányozni kezd az otthonunk. Távollét után haza érkezni, mindig nagyon jó: befeküdni a saját ágyunkba, kinyitni a saját hűtőnket, találkozni az otthoni barátokkal és mesélni az élményeinkről, pihenten, hatalmas mosollyal az arcunkon...és még sorolhatnám. 

 

8. Egy kis social media elvonókúra sosem árt
20140310-072214.jpg

Néha, sajnos, a social media, nagyon rossz hatással van rám. Nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, de előfordul, hogy üveges tekintettel bámulom a FB-falamat és görgetek keresztül több napnyi információn. Nézem és csodálom, hogy mások hogy élnek, hasonlítgatom az életem az ő életükhöz, nem is beszélve, a folyamatos képkészítési mániámról. Néha értékes pillanatok fölött siklom el, mert a tökéletes képet akarom elkészíteni. Előfordult már, hogy az egész vakáció alatt, csak a telefonom mögül kukucskáltam ki. Idén nyáron jártam úgy Velencében, hogy mindent le akartam fotózni, és már a férjem szólt rám, hogy szabaduljak meg a telefonomtól. Nyár óta, bárhova megyünk, készítünk pár fotót, de az idő többségében, csak élvezzük az ott töltött pillanatokat. És legtöbbször a social media oldalakra fel sem megyek. 

 

Sok évnyi tapasztalat alapján bátran állíthatom, hogy az utazásnak nem csak rövid ideig tartó pozitív hatásai vannak. Az elmúlt tíz évben rengeteg fantasztikus élményre és barátra tettem szert. Az utazás nem csak rövid távon boldogít, de hosszú távon is...élményekkel gazdagodunk, fejleszti az önbizalmunkat, megnyílunk a Világ felé, elfogadóbbak leszünk másokkal szemben, és új barátságokat kötünk. 

 

Élményeket gyűjts és ne tárgyakat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myredtravelshoe.blog.hu/api/trackback/id/tr8011964709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása